Υoga

Yoga

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας έχει απομακρύνει από τον φυσικό τρόπο ζωής, γεγονός που  δημιουργεί τεράστιες πιέσεις και εντάσεις.

Μπορούμε,να είμαστε απόλυτα λειτουργικοί, ήρεμοι και δημιουργικοί, στο εδώ και τώρα, ακολουθώντας πρακτικές που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε τις εσωτερικές μας άμυνες και τις εγγενείς δυνάμεις.

Δημήτρης Παπαευαγγέλου

Δημήτρης Παπαευαγγέλου

Ayurveda (Αγιουρβέδα), Αγιουβερδική διατροφή, Yoga
Ο Δημήτρης  Παπαευαγγέλου, μυήθηκε στα μυστικά του Γιόγκα και της Αγιουρβέδα, στη δεκαετία του '80, από μοναχούς του Νεπάλ και του Θιβέτ.

Προσφορές για τα μέλη

Sorry. This form is no longer available.

Yoga στο “Αλόραμα”

Η Yoga έχει ως στόχους την ενίσχυση της αυτοπειθαρχίας του ατόμου, τη βελτίωση της πνευματικής διαύγειας, την ενδυνάμωση του σώματος και την όξυνση του νου.

Στον Πολυχώρο «Αλόραμα – η τέχνη του εὖ Zen» , δίπλα στη φύση, μπορείτε μέσω της Yoga να επιτύχετε την ψυχική και σωματική αυτοβελτίωση που επιδιώκετε, χάρη στη συνδρομή των εξειδικευμένων συνεργατών μας και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του χώρου.

Στεκόμαστε με ευθύνη και απόλυτο σεβασμό δίπλα σας, παρέχοντας καινοτόμες ολιστικές υπηρεσίες που σας βοηθούν να επαναφέρετε την Ισορροπία σε κάθε πτυχή της ζωής σας.

H Γιόγκα (yoga) ως φιλοσοφικό σύστημα

Σας περιμένουμε Λεωφόρο Θησέως 13, Nέα Ερυθραία.

Ως φιλοσοφικό ρεύμα η γιόγκα (yoga) χρησιμοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένες ασκήσεις ( asanas) αλλά και τεχνικές,  που έχουν ως σκοπό να πραγματοποιήσουν την ένωση μεταξύ του ανθρώπινου Πνεύματος και του Συμπαντικού.  Αυτή η ένωση μεταξύ του ανθρώπινου και Θείου εκφράζεται μέσα από την ορολογία της λέξης Yoga, που στα σανσκριτικά σημαίνει yuj δηλαδή ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό και στα λατινικά  iugum, δηλαδή παιχνίδι.

Η γιόγκα (yoga) εμφανίστηκε πριν από περίπου 6 χιλιάδες χρόνια, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η εικασία μπορεί να τοποθετηθεί χρονολογικά παλιότερα.

Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των στρατευμάτων του στην Ασία ήταν η αιτία της διάδοσης  των ανατολικών φιλοσοφικών συστημάτων πρώτα στους Έλληνες, μετά στους Ρωμαίους  και στους Άραβες.

Σκοπός της γιόγκα (yoga)

 

Η ανθρώπινη φύση είναι πάντα διαφορετική αλλά υπάρχουν τρεις πρωταρχικές ιδιότητες που την καθορίζουν, αυτές είναι:

1. Η  αρμονία, η αφθονία, η  αγνότητα και η ισορροπία,

2. Η  επιθυμία και η ενέργεια,

3. Η νωθρότητα, το κακό και η ζοφερότητα.

Μπορούμε με συνεπή και συστηματική άσκηση, να διατηρήσουμε ισορροπημένες αυτές τις ιδιότητες σε κάθε περίσταση της ζωής μας.

Το μυστικό είναι: να αφομοιώσουμε την διδασκαλία και την αλήθεια που αυτή περιέχει, εξασκώντας την με ψυχική ειλικρίνεια.

Έχει ως στόχο την αυτοπειθαρχία, την πνευματική διαύγεια, την ενδυνάμωση του σώματος και την οξύτητα του νου.

Τελικό στάδιο της γιόγκα (yoga) είναι η απελευθέρωση (moksha) ή η διαφώτιση, έννοιες που ορίζονται διαφορετικά ανάλογα με το φιλοσοφικό ρεύμα που ακολουθεί ο καθένας. Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Εφαρμογή  της Γιόγκα (yoga)

Η Γιόγκα (yoga) και η τεχνική του Διαλογισμού χρησιμοποιούν μια ολιστική προσέγγιση για την ψυχική, συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική υγεία.

Ο κύριος στόχος  είναι όχι  απλώς να  αποκτήσει κάποιος σωματική, αλλά συνολική ομορφιά και αρμονία, εξαλείφοντας την αρνητικότητα από τη σκέψη, τον λόγο και τις πράξεις του.

Η δυσκολία να μάθουμε και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την γιόγκα (yoga) είναι περισσότερο προκατάληψη, παρά πραγματικό εμπόδιο.

Η γιόγκα (yoga) δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ.

Μέσω της πρακτικής αυτής καταφέρνουμε να θεραπεύσουμε φυσικές αλλά και ψυχοσυναισθηματικές ασθένειες.

Πρόγραμμα Τμήματα:

Δευτέρα: 18:00-19:30

Τρίτη: 19:00-20:30

Τρίτη: 19:00-20:00 (για εγκύους)

Τετάρτη: 19:00-20:30

Πέμπτη: 19:00-20:00 (για εγκύους)

Παρασκευή: 11:00-12:30

Ο χώρος μας

Μάθετε περισσότερα

  • 210 6229292, 698 965 9896
  • Λεωφόρος Θησέως 13, Nέα Ερυθραία, 146 71

Προσφορές για τα Μέλη

Sorry. This form is no longer available.