Personal Training

Personal Training

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η λειτουργία του ανθρώπου μέσα σε αυτή (καθιστική ζωή, ακινησία) έχουν σαν αποτέλεσμα να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για σωματική άσκηση.  Οι λιγοστές αλλά τόσο πολύτιμες ώρες που εξοικονομούνται για άσκηση θα πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια.

Προσφορές για τα μέλη

Sorry. This form is no longer available.

Η φιλοσοφία του Personal Training, βασίζεται σε κάποιους απλούς και συνάμα «χρυσούς» κανόνες:

Γνώση

Ατομικότητα

Εξειδίκευση

Ασφάλεια

Ψυχοσύνθεση

Στόχος

Αποτέλεσμα

Η «μόδα» του Personal Training, ξεκίνησε από την Αμερική, όπου και γνωρίζει μεγάλη άνθηση για να (επαν)έλθει, μετά από λίγα χρόνια, στην Ελλάδα. Στον τόπο γέννησής του. Στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν ειδικοί εκπαιδευτές που καθοδηγούσαν τα παιδιά και τους εφήβους στις διάφορες σωματικές ασκήσεις και επέβλεπαν την ορθή διεξαγωγή τους.

Οι επονομαζόμενοι: Παιδοτρίβες. Ήταν περίπου ό,τι είναι σήμερα ο καθηγητής σωματικής αγωγής, με την διαφορά ότι δεν διέθεταν θεωρητικές γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και υγιεινής. Όμως, από τον 5ο αιώνα π.Χ. και μετά, ορισμένοι παιδοτρίβες εκτός από την σωματική άσκηση, συνδύασαν και τη θεωρητική έρευνα γύρω από την ανατομία και την άσκηση του σώματος. Οι θεωρητικοί αυτοί παιδοτρίβες ονομάστηκαν γυμναστές (καθηγητές φυσικής αγωγής), αποτέλεσαν ξεχωριστό κλάδο και είχαν ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινή διαπαιδαγώγηση των αρχαίων Ελλήνων. Τους επέλεγαν οι οικονομικά εύρωστοι Αθηναίοι, για να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, είτε στο σπίτι, είτε στα γυμνάσια και αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους.

EXERCISE IS MEDICINEείναι το απόφθεγμα της παγκόσμιας ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ήδη σήμερα, στις προηγμένες χώρες η άσκηση συνταγογραφείται και παρόλο που στο σύγχρονο δυτικό κόσμο έχει συνδυαστεί με αισθητικούς στόχους, το κεντρικό της θέμα είναι η ΥΓΕΙΑ, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η εξατομικευμένη εκγύμναση (Personal Training), όχι μόνο δεν έχει περιορισμό ηλικίας (απευθύνεται από τα παιδιά έως τους υπερήλικες), αλλά ενδείκνυται – επιβάλλεται σε «ειδικές ομάδες πληθυσμού», οι οποίες αντιμετωπίζουν:

Α. Μυοσκελετικά προβλήματα,

Β. Θέματα ορθοσωμίας,

Γ. Νωθρότητα που οφείλεται σε μειωμένη κινητικότητα,

Eπιπλέον, μία ιδιαίτερη ομάδα που μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του Personal Training, είναι οι αθλητές υψηλού επιπέδου και όσοι βρίσκονται σε περίοδο μεταποθεραπευτικής αποκατάστασης& επανένταξης,

Το Personal Training μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, όπως:

1. Ενδυνάμωση

2. Καρδιοαναπνευστικό σύστημα

3. Λειτουργικότητα στην καθημερινότητα (functional)

4. Απογείωση διάθεσης και ευεξίας (ενδορφίνες – ορμόνη χαράς)

Σημαντικός είναι ο ρόλος και οι ικανότητες του Personal Trainer, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Όλα ξεκινούν από τη γνώση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, που οφείλει να έχει ο ειδικός Personal Trainer. Μπορεί να διαμορφώσει εξατομικευμένο πρόγραμμα, για κάθε ασκούμενο, που εκτελείται είτε Indoor, είτε Outdoor.

Στη συνέχεια τον παρακινεί και του παρέχει αμέριστη ψυχολογική υποστήριξη. Του δίνει τη δυνατότητα να έρθει συνειδητά σε επαφή με το σώμα του και να αποκτήσει την ικανότητα να παρατηρεί, να κατανοεί και να αισθάνεται την θέση κάθε μέλους του, αλλά και τη στάση ολόκληρου του σώματος, ώστε να καρπωθεί στο έπακρο και με απόλυτη ασφάλεια, όλα τα οφέλη της προσπάθειάς τους.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ικανότητά του να εμπνεύσει στον αθλούμενο την κατανόηση και υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης, σύμφωνα με τον οποίο η ενασχόληση με το σώμα είναι δικαίωμα και αναπόσπαστο μέρος της ζωής.

Προϋπόθεση είναι η εμπειρία, οι γνώσεις και η αντιληπτική ικανότητα του Personal Trainer να «διαβάσει» τη συναισθηματική κατάσταση, σε συνδυασμό με τις ανάγκες, του εκάστοτε ασκούμενου. Έτσι δημιουργεί εκείνες τις ικανές συνθήκες που θα οδηγήσουν το άτομο να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, να επικοινωνήσει, να εκφράσει τα συναισθήματά του με αποτέλεσμα, διαπιστώνοντας τη σωματική και ψυχολογική μεταμόρφωσή του, να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του.

Έτσι ο υπεύθυνος Personal Trainer λειτουργεί και σαν life coach!!!

Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι πως όποιος δοκιμάσει τη «σωστή» υπηρεσία του Personal Training δεν την αποχωρίζεται ποτέ.

Ο χώρος μας

Μάθετε περισσότερα

  • 210 6229292, 698 965 9896
  • Λεωφόρος Θησέως 13, Nέα Ερυθραία, 146 71

Προσφορές για τα Μέλη

Sorry. This form is no longer available.