Μουσικοκινητική έκφραση παιδιών

Μουσικοκινητική έκφραση παιδιών (σύστημα ORFF)

‘’Ο ρυθμός είναι η ίδια η ζωή! Όλες οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και όλων των έμβιων όντων έχουν κάποιο ρυθμό. Το μικρό παιδί έχει το ρυθμό μέσα του. Αρκεί να ακούσει μουσική και αμέσως λικνίζεται στο ρυθμόΔυστυχώς μεγαλώνοντας χάνει το ρυθμό που ενυπάρχει φυσικά μέσα του και πρέπει να τον ξαναβρεί για να τον απελευθερώσει. Aυτό συμβαίνει γιατί το άγχος της κοινωνίας μας μεταφέρεται και στα πολύ μικρά παιδιά με αποτέλεσμα να κλείνονται στον εαυτό τους και να σφίγγονται για να αντιμετωπίσουν τις εχθρικές γι’ αυτά καταστάσεις.’’
 Carl Orff

 

Μουσικοκινητική έκφραση – Baby Music

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 3 χρονών και απαραίτητη η συνοδεία από κάποιον κηδεμόνα. Τα παιδιά αγαπούν τη μουσική η οποία έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου μέσω της συστηματικής ενασχόλησης.

  • τραγούδι

  • χορός

  • κίνηση

  • μουσικά όργανα και κατασκευές πλαισιώνουν το μάθημα αυτό.

    Μουσικοκινητική Αγωγή – Orff

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 6 χρονών χωρίς συνοδεία από κάποιον γονέα.

Το σύστημα Orff συνδυάζει τον λόγο, τον ρυθμό, την κίνηση, το τραγούδι και τα μουσικά όργανα. Καλλιεργεί την φαντασία, την δημιουργικότητα καθώς και το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Η μουσικοκινητική αγωγή βοηθάει στην ανάπτυξη της μνήμης, στην ορθή ομιλία μέσω των τραγουδιών και στην κοινωνικοποίηση.

Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια, να πούμε ιστορίες και παραμύθια.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο φανταστικό κόσμο της μουσικής.