MARTIAL FINE ARTS (M.F.A.)

MARTIAL FINE ARTS (M.F.A.)

Ένας συνδυασμός πολεμικών και εικαστικών τεχνών! Ένα μάθημα που συνδέει πολεμικές και καλές τέχνες.

Με τον όρο πολεμικό εννοούμε τη φιλοσοφία της μάχης. Όχι με αντίπαλο αλλά με το εγώ.

Μέσα από τις τεχνικές των πολεμικών τεχνών και τρόπους προσέγγισης και θέασης της Ύπαρξης μέσα από έννοιες και λειτουργίες όπως είναι η αναπνοή , η απόσταση , ο χώρος ,ο  αυτοέλεγχος, η επαφή, η σχέση  δράσης-αντίδρασης, η πτήση-πτώση, ερχόμαστε σε επαφή και γνωριμία με τον χώρο και τις διαστάσεις όπως είναι η Μάζα, ο Όγκος, τα  Όρια, η  Γραμμή, τα Επίπεδα, ο θετικός και αρνητικός χώρος, κ.α.

Το μάθημα στοχεύει στην εξειδικευμένη παρατήρηση του σώματος και την ανακάλυψη των ορίων. Επιτυγχάνεται η ανάπτυξη των επιδόσεων, της εκφραστικότητας και της δημιουργικότητας.

Στο βιωματικό εργαστήριο ΜFA, εκπαιδευόμαστε με διάφορες τεχνικές, που σχετίζονται με τη γη, με τον άλλον, με ένα αντικείμενο , και χρησιμοποιώντας αυτές αυτοσχεδιαστικά και μέσω του παιχνιδιού θα ανακαλύψουμε και θα εξωτερικεύσουμε το δικό μας στιλ. Μέσα σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, όπου αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη, η αποδοχή, η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός, ο καθένας μπορεί να ζωγραφίσει, αυτό που εκφράζει την αληθινή του Ύπαρξη, χρησιμοποιώντας το σώμα του σαν πινέλο, στην απέραντη παλέτα του προσωπικού του οριοθετημένου χώρου!

Ελάτε να παίξουμε, δημιουργικά!!!!

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Δημιουργούνται τμήματα για ηλικίες: 4-6, 7-10, 11-15, 16-18, Ενηλίκων