fbpx
Ομάδα Αυτογνωσίας με τους 12 Νόμους του Πνεύματος
Με πρακτικές προτάσεις και διαλογισμούς, θα μελετήσουμε, θα αναλύσουμε και μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι, θα μάθουμε πώς να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, τους «12 Νόμους του Πνεύματος» του Dan Millman.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αρχές ζωής που έχουμε μάθει; Αυτή την ερώτηση κάνουμε στον εαυτό μας κατά την διάρκεια της πορείας μας στη ζωή, είτε μετά από εμπειρίες και συνειδητοποιήσεις, είτε στο κατώφλι τους.

Στις συναντήσεις μας θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο της διατύπωσης ενός απλού ερωτήματος: “Αν συναντούσα τον Ανώτερο Εαυτό μου, τι θα ήθελα να με διδάξει;”
Το ερώτημα αυτό ανοίγει την πηγή της Εσωτερικής Σοφίας, σε όλους μας και με αυτό το ερώτημα ξεκινάμε το ταξίδι μας, στην ανάλυση των 12 Πνευματικών Νόμων.

Μετά από έναν μικρής διάρκειας διαλογισμό, θα παρουσιάζουμε τους πνευματικούς νόμους μέσα από μια σειρά συζητήσεων και εμπειριών που θα μας παρέχονται από τον Υπερσυνειδητό Νου. Θα ταξιδέψουμε μαζί και θα εξερευνήσουμε τους πιο φωτεινούς νόμους. Αυτούς που είμαστε προορισμένοι να κατακτήσουμε, μέσα στη ζωή μας. Οι νόμοι αυτοί θα διευρύνουν τις προοπτικές μας και θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό ώστε να αλλάξουμε την πορεία της ίδιας μας της ζωής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξεπερνάμε την απλή και μόνο φιλοσοφία και προχωράμε σε έναν νέο τρόπο ζωής με πολύ συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμογές. Τις εφαρμογές των πνευματικών νόμων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 11:00 – 18:00

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ  – ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 11:00 – 18:00

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

 

Κυριακή 8 Μαρτίου 11:00 – 18:00

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Κυριακή 22 Μαρτίου 11:00 – 18:00

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ – Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Στις συναντήσεις μας θα προσδιορίσουμε ποιοι είναι οι Νόμοι του Πνεύματος που μας αφορούν προσωπικά και σε ποιους χρειάζεται να δώσει ο καθένας ξεχωριστά μεγαλύτερη βαρύτητα -αξιοποιώντας την Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία-. Μαζί θα ανακαλύψουμε τα κλειδιά, που μας οδηγούν στην απόλυτη επαφή με την Σοφία της καρδιάς μας. Σε μια βαθύτερη αίσθηση του νοήματος της ζωής και της σύνδεσής μας με ολόκληρη τη Δημιουργία.

 

ΟΙ 12 ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ:

1. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
(ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΔΟ)

Αν η βαρύτητα είναι η συγκολλητική ουσία που κρατάει ενωμένο το σύμπαν, η ισορροπία είναι το κλειδί που μας φέρνει σε επαφή με τα μυστικά του.
Η ισορροπία έχει εφαρμογή στο σώμα μας, στο νου μας και στα συναισθήματά μας, σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας. Μας υπενθυμίζει διαρκώς πως με ο,τιδήποτε κάνουμε, μπορούμε να υπερβάλλουμε ή να υπολειπόμαστε και ότι αν το εκκρεμές της ζωής μας ή των συνηθειών μας κινηθεί πολύ μακριά από την μία πλευρά, τότε, αναπόφευκτα, ο νόμος της ισορροπίας θα το αναγκάσει να κινηθεί ακριβώς προς την αντίθετη.

2. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
(ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ)

Έχουμε επιφορτιστεί αλλά και ευλογηθεί με τη μεγάλη ευθύνη της ελεύθερης βούλησης – τη δύναμη της επιλογής. Το μέλλον μας καθορίζεται, κατά μεγάλο μέρος από τις επιλογές που κάνουμε τώρα. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες βρισκόμαστε, αλλά μπορούμε και πράγματι επιλέγουμε τον τρόπο αντίδρασής μας σε οτιδήποτε μας παρουσιάζεται.
Όταν ανακτήσουμε τη δύναμη της επιλογής θα βρούμε το κουράγιο να ζήσουμε με πληρότητα.

3. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
(ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ)

Η διαδικασία μετατρέπει κάθε ταξίδι σε μια σειρά από μικρά βήματα, που γίνονται το ένα μετά το άλλο μέχρι να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο. Η διαδικασία διαπερνά το χρόνο, διδάσκει υπομονή, στηρίζεται πάνω στα στέρεα θεμέλια μιας προσεκτικής προετοιμασίας και μας εφοδιάζει με εμπιστοσύνη προς το ανεκδήλωτο δυναμικό μας.

4. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
(ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Ο χρόνος είναι ένα παράδοξο, που εκτείνεται ανάμεσα σε ένα παρελθόν και σε ένα μέλλον, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα παρά μόνο στο μυαλό μας. Η ιδέα του χρόνου είναι μία σύμβαση της σκέψης και της γλώσσας, μια κοινωνική συναίνεση. Εδώ βρίσκεται η βαθύτερη αλήθεια. Έχουμε στη διάθεσή μας μόνο αυτή τη στιγμή.

5. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ
(ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ)

Το σύμπαν δεν μας κρίνει. Μας φέρνει μόνο αντιμέτωπους με συνέπειες, και μαθήματα και μας δίνει ευκαιρίες να ισορροπήσουμε και να διδαχτούμε μέσω του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος.
Συμπόνια είναι η αναγνώριση ότι ο καθένας μας κάνει ότι καλύτερο μπορεί μέσα στο όρια των παρόντων πεποιθήσεων και ικανοτήτων του.

6. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
(ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ)

Πίστη είναι η άμεση σύνδεση με τη συμπαντική σοφία, που μας υπενθυμίζει ότι γνωρίζουμε περισσότερα απ’ όσα έχουμε ακούσει, διαβάσει η σπουδάσει, και ότι δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε, να ακούσουμε και να εμπιστευτούμε την αγάπη και τη σοφία του Συμπαντικού Πνεύματος που εργάζεται μέσω όλων μας.

7. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ
(ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ)

Η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη. Κινούμαστε προς αυτό που μπορούμε να φανταστούμε, αλλά όχι πέρα από αυτό. Ό, τι υποθέτουμε, περιμένουμε, ή πιστεύουμε δημιουργεί και χρωματίζει την εμπειρία μας. Διευρύνοντας τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας σχετικά με το τι είναι δυνατόν, αλλάζουμε και τις εμπειρίες της ζωής μας.

8. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
(ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ)

Ακεραιότητα σημαίνει να ζούμε και να ενεργούμε ευθυγραμμισμένοι με τον πνευματικό νόμο και σύμφωνα με το ανώτερο όραμά μας, παρά τις όποιες ωθήσεις για το αντίθετο. Μέσα από την καρδιά της ακεραιότητας, αναγνωρίζουμε, αποδεχόμαστε και εκφράζουμε την αυθεντική εσωτερική μας πραγματικότητα, εμπνέοντας τους άλλους, όχι με τα λόγια, αλλά με το παράδειγμά μας.

9. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
(ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ)

Δεν έχει σημασία τι αισθανόμαστε ή τι γνωρίζουμε, δεν έχει σημασία ποιό είναι το δυναμικό μας, ποιά τα χαρίσματα ή τα ταλέντα μας, αφού όλα αυτά μόνο η πράξη μπορεί να τα φέρει στη ζωή. Πολλοί από εμάς καταλαβαίνουν έννοιες όπως υπευθυνότητα, θάρρος και αγάπη, όμως πραγματικά γνωρίζουμε μόνο όταν μπορούμε να πράξουμε. Δρώντας, οδηγούμαστε στην κατανόηση. Η πράξη μετατρέπει τη γνώση σε σοφία.

10. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
(ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)

Ο κόσμος της φύσης υπακούει σε ρυθμούς, πρότυπα και κύκλους. Η εναλλαγή των εποχών, η κίνηση των άστρων, η άμπωτη και η πλημμυρίδα των παλιρροιών. Οι εποχές δεν σπρώχνουν η μία την άλλη, ούτε βέβαια τα σύννεφα ανταγωνίζονται τον άνεμο στον ουρανό. Όλα συμβαίνουν στο δικό τους κατάλληλο καιρό ανυψώνονται και πέφτουν και ξανά ανυψώνονται σαν τα κύματα του ωκεανού μέσα στους κύκλους του χρόνου.

11. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
(ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ)

Αποδοχή σημαίνει να υποδέχεσαι αυτή τη στιγμή, αυτό το σώμα και αυτή τη ζωή με ανοιχτές αγκάλες. Η αποδοχή συνεπάγεται να βγούμε έξω από το δικό μας προσωπικό τρόπο και να ζήσουμε σύμφωνα με μια ανώτερη βούληση, η οποία εκφράζεται ως σοφία της καρδιάς. Απέχοντας κατά πολύ από το να είναι παθητική, η αποδοχή χρησιμοποιεί κάθε πρόκληση ως μέσο πνευματικής ανάπτυξης και διεύρυνσης της συνειδητότητας.

12. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ)

Εμφανιζόμαστε πάνω στη Γη σαν ξεχωριστές οντότητες με διαφορετικά πεπρωμένα. Αλλά όπως κάθε ξεχωριστή σταγόνα βροχής είναι μέρος της θάλασσας, έτσι και ο καθένας από εμάς είναι μέρος του Ωκεανού της Συνείδησης.
Βρες την αγάπη και την εσωτερική γαλήνη βαθιά μέσα στην υψηλότερη αλήθεια ότι είμαστε όλοι μία Οικογένεια.
Άφησε πίσω σου τις αποσκευές του φόβου, του φθόνου και της μετάνοιας.
Πέταξε ψηλά στον αέρα με τα φτερά της κατανόησης μέσα στην απέραντη Χώρα του Ελέους.

Αποστολία Βασιλείου – SoulTrainAir
www.apostoliavasiliou.gr