fbpx
Διαλογισμός και Eσωτερική Δύναμη

Διαλογισμός και εσωτερική Δύναμη

“Ας είναι σήμερα η μέρα που θα αποδεχθείτε την έμφυτη ικανότητά σας να είστε ευτυχισμένοι …”  ~ Steve Maraboli

Η προσωπική δύναμη, είναι η ικανότητα να αναλαμβάνεις την ευθύνη της ζωής σου. Όποιος τη διαθέτει αισθάνεται ελεύθερος, ανεξάρτητος και δημιουργικός!

Να σου θυμίσω ότι: η ζωή σου ανήκει σε σένα.

Όταν διαθέτεις εσωτερική αυτοΔυναμία δεν αφήνεις, τα  ινία της ζωής σου, στους άλλους.

Οι επιλογές είναι δικές σου, όπως και τα οφέλη που θα προκύψουν απ΄ αυτές.

Είσαι ο Κύριος του Εαυτού σου!!!

Αυτό σου ακούγεται λίγο ρητορικό;;;

Ξεχνάς, ίσως, πως η φυσική μας κατάσταση είναι η εσωτερική μας Ειρήνη. Αυτή είναι η δύναμή μας!

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ανακωχή με τον κριτικό εαυτό σου;

Αυτόν που σε κατακρίνει για τις επιλογές σου, που σε μαλώνει για τις πράξεις σου, που σου απαγορεύει να πραγματοποιήσεις κάποια «τρελή» επιθυμία, επειδή «δεν είναι σωστό»!

Πότε του είπες: Ναι, σε ακούω, σε σέβομαι, αλλά προτιμώ να κάνω αυτό που δεν φαίνεται «σωστό», επειδή για μένα είναι το ορθό!!!!

Πότε είπες στο μυαλό σου; «Σ΄ ευχαριστώ που με προφυλάσσεις , που είσαι τόσο έξυπνο και πονηρό, αλλά ξεκουράσου για λίγο. Τώρα, επιλέγω να απαλλαγώ από τον φόβο, να μην εστιάζω στον θυμό, να ξεχάσω την θλίψη και να βιώνω χαρά ! Διαλέγω να είμαι δημιουργικός! Κατανοώ ποιος είναι ο ρόλος σου και επιλέγω να σου δώσω αυτόν του υπηρέτη μου και όχι του αφεντικού μου. Παίρνω τη Δύναμή μου πίσω και την αξιοποιώ για να είμαι ευτυχισμένος!!!»

Έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι ποιος είναι το μυαλό και ποιος εσύ;

Το μυαλό σου δεν είναι εσύ, Εσύ όμως, είσαι και το μυαλό σου και άλλα πολλά!

Εσύ είσαι η κινητήρια δύναμη της ζωής σου. Εσύ είσαι ο κυρίαρχος των σκέψεων και της δράσης σου.

Με μία προϋπόθεση: Αρκεί να το αναγνωρίσεις!

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να κάνεις για λίγο το μυαλό σου να σωπάσει. Να σταματήσει να είναι φλύαρο και να έρθεις σε εσωτερική ηρεμία, γαλήνη και ειρήνη.

Πώς θα το επιτύχεις αυτό;;;

Με το να είσαι παρόν. Συνειδητός στο Εδώ και τώρα!

Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος είναι ο διαλογισμός. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, σταματάς να σκορπίζεσαι εκεί έξω και έρχεσαι σε επαφή με τον γαλήνιο εσωτερικό σου χώρο. Με τον αστείρευτο, τον αληθινό, τον δημιουργικό εαυτό σου.

Παραφράζοντας τον Eckhart Tolle «Όταν βρεις την επαφή με την εσωτερική ηρεμία, βρίσκεις  την επαφή με τον εαυτό σου. Όταν βρεις την επαφή με τον εαυτό σου, βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα στον κόσμο».

Νομίζεις πως ο διαλογισμός αφορά σε κάποιους «φευγάτους» που κάθονται σταυροπόδι ψάλλοντας ύμνους ή σε κάποιους Γιόγκι, απομονωμένους στο Θιβέτ;

Μύθος!!!

Ο διαλογισμός είναι ένα εργαλείο απολύτως απαραίτητο στον σύγχρονο άνθρωπο, που ζει σε πιεστικούς καθημερινούς ρυθμούς.

Για όσους βιώνουν άγχος, στρες και αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις τους που είναι αϋπνία, πνευματική και σωματική κόπωση, κακή διάθεση, διάσπαση προσοχής, αμφιθυμία, έλλειψη ενέργειας, απροθυμία, παθητικότητα, αναποτελεσματικότητα.

Μελέτες δείχνουν ότι όσοι εντάσσουν τον διαλογισμό στην καθημερινότητά τους, είναι σε θέση να αξιοποιήσουν αδρανή επίπεδα του εγκεφάλου και οδηγούνται σε αυξημένα επίπεδα νοημοσύνης, ενδυνάμωση, δημιουργικότητα, και επιτυχία στη ζωή. Η αλήθεια είναι ότι σε κατάσταση διαλογισμού «έρχονται» οι πιο δημιουργικές λύσεις και ιδέες.

Όσοι συνηθίζουν να διαλογίζονται βιώνουν ευφορία. Βιώνουν Ψυχική και Πνευματική Ανάταση, που διατηρούνται στη διάρκεια  μιας απαιτητικής ημέρας.

Ο διαλογισμός συμβάλλει στην απελευθέρωση  «μαγικών» χημικών ουσιών του εγκεφάλου, όπως:

η ντοπαμίνη,που συνδέεται κυρίως με την αίσθηση ευτυχίας και ικανοποίησης,

η σεροτονίνη, που δημιουργεί κατάσταση ηρεμίας και ψυχικής διαύγειας, καταπολεμώντας τον θυμό και την κατάθλιψη, και

η νορεπινεφρίνη, που «κοντρολάρει» καταστάσεις έντονου στρες, διαμορφώνοντας την διάθεση μας.

Και το πιο σημαντικό: δεν χρειάζεται να αφιερώνεις πολύ χρόνο. Λίγα λεπτά ημερησίως είναι αρκετά. Νομίζεις ότι θα λείψουν από τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου;

Όταν αρχίσεις να εξασκείσαι στον διαλογισμό, θα διαπιστώσεις πως όχι μόνο χρειάζεσαι λιγότερες ώρες ύπνου, αλλά και ότι είσαι περισσότερο αναζωογονημένος σωματικά και πνευματικά.

Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.

Θα αισθάνεσαι πιο δραστήριος και ικανός. Δυνατός.

Δεν θα χάνεις πια τη δημιουργική σου ενέργεια.

Θα έχεις τέλεια συναισθηματική και πνευματική υγεία.

Θα ζεις την κάθε σου στιγμή σε όλο της το μεγαλείο. Θα έχεις περισσότερους φίλους. Θα δημιουργείς υγιέστερες σχέσεις και αισθάνεσαι πολύ πιο ικανοποιημένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Οι νευροεπιστήμονες συμφωνούν πως ο διαλογισμός κατέχει την πρώτη θέση στην ανάπτυξη της διανοητικής ικανότητας του εγκεφάλου!

Εσύ;

Θα τολμήσεις να μετασχηματίσεις τη ζωή σου;

Θα αποφασίσεις να πάψεις απλά να υπάρχεις και να αρχίσεις να ΖΕΙΣ; Να αποσυμφορήσεις το μυαλό σου από τη θύελλα των σκέψεων και να ανακτήσεις, να αξιοποιήσεις πλήρως και να κυριαρχήσεις στην άπειρη δύναμη του Νου σου, που είναι η Πύλη για την προσωπική σου ευτυχία;

Χρειάζεσαι βοήθεια στα πρώτα σου βήματα;

Εμπιστεύσου έναν πνευματικό δάσκαλο. Μπορεί να σε βοηθήσει . Εντάξου σε μία ομάδα διαλογισμού. Θα βρεθείς με άλλους που επιδιώκουν τους ίδιους στόχους.

 

Αποστολία Βασιλείου

Σύμβουλος Ψυχικής και Πνευματικής Υγείας – Reiki Master Teacher – Πυθαγόρεια Αριθμολογία